اقتصاد و بازار کشاورزی- پیروی از قوانین Cope
پیروی از قوانین Cope

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: ۱۴۰۱/۲/۳۱ | 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
 

دریافت فایل COPE


تصمیم گیری عادلانه دربارۀ مقالات: قوانین حق تکثیر و اقتباس از سایر آثار ادبی می بایست توسط نشریه رعایت شده و حق افراد در هنگام انتشار محفوظ بماند. تصمیم گیری دربارۀ مقالات در هر مرحله، صرفاً از لحاظ شایستگی علمی و بدون طرفداری یا کینه توزی و بدون در نظر گرفتن ملیت، جنسیت، مذهب و مسائل قومی، نژادی و سیاسی نویسندگان انجام شود.

پذیرش مقالات: سردبیر نشریه با کمک اعضای هیات تحریریه و داوران، مسئول اتخاذ تصمیم جهت پذیرش و یا عدم پذیرش مقالات ارسالی به مجله می باشد. لازم به توضیح است هرگونه سرقت علمی یا سایر رفتارهای غیراخلاقی منجر به حذف مقاله از فرایند داوری خواهد شد.

محرمانه بودن: اطلاعات مقالات ارسالی که منتشر نشده اند نباید بدون کسب رضایت مکتوب نویسنده در پژوهش شخصی سردبیر و یا هیأت تحریریه استفاده شود و اطلاعات مربوطه نباید برای کسی به غیر از داوران، نویسندگان و ویراستاران افشا شود. 

 

اصول اخلاقی برای داوران

•داوران به سردبیر و اعضای هیأت تحریریه جهت اتخاذ تصمیم برای پذیرش و عدم پذیرش مقاله از بُعد کیفی، محتوایی و علمی مقالات کمک نموده و از طریق ارسال نقطه نظرات خود به نویسندگان در ارتقای علمی مقاله سهیم می‌باشند. 

•داوران انتخاب شده می بایست بعد از بررسی اولیه، از نتیجۀ داوری اعم از عدم داوری مقاله به علت مغایر بودن با حوزه کاری، کمبود وقت و داوری همراه با تأخیر به دلیل شلوغ بودن وقت، عدم دسترسی به امکانات کافی، سردبیر نشریه را در جریان قرار دهند. داورانی که احساس عدم صلاحیت کافی برای قضاوت در مورد مقاله پژوهشی می‌کنند، می بایست از ارزیابی مقاله امتناع کنند.

•داوران موظفند بدون سوگیری و با بی طرفی و عادلانه مقالات را داوری نمایند.

•نشریه یک فرایند ارزیابی مخفی دارد و داوران باید به رازداری و محرمانه بودن فرایند ارزیابی احترام بگذارند و نباید بدون اجازه مکتوب نویسنده اطلاعات مربوط به مقاله را در اختیار شخصی غیر از سردبیر بگذارند.

•داوران باید از اعلام نظر سلیقه ای، شخصی، نژادی، مذهبی و غیره در داوری مقالات خودداری کنند و بر اساس مستندات علمی و استدلال کافی مقالات را به‌طور عینی، با وضوح و به روشنی، بی‌طرف و عادلانه مقاله را ارزیابی نمایند.

•داوران موظفند منابعی را که نویسنده به آنها ارجاع داده شناسایی و بررسی نمایند. کلیه تحقیقات، موضوعات و نقل قول هایی که در مقاله استفاده شده است می بایست همراه با منبع ذکر شود. داوران موظفند در صورت مشاهدۀ هرگونه شباهت یا هم‌پوشانی بین اثر ارسالی و مقاله‌ای دیگر، مراتب را به سردبیر اطلاع دهند.

•داوران موظفند از اطلاعات یا ایده‌هایی که طی فرایند ارزیابی به‌دست آورده‌اند در جهت منافع شخصی استفاده ننمایند. همچنین داوران می بایست از داوری مقالاتی که منافع اشخاص، مؤسسات و شرکت های خاصی به وسیلۀ آن حاصل و یا هرگونه ارتباط شخصی در آن مشاهده می شود، امتناع ورزیده و مراتب را به سردبیر نشریه اطلاع دهند.

 

اصول اخلاقی برای نویسندگان

•نویسندۀ مسئول شخصی است که در تهیه، آماده سازی، طراحی و اجرای مقاله سهم عمده را برعهده دارد و سایر نویسندگان نیز به عنوان همکار در مقاله ذکر می شوند. نویسندۀ مسئول مقاله ای که به این نشریه ارسال می‌نماید می بایست یک نسخه یا پیش نویس مقاله را به همه نویسندگان مشترک و همکار ارسال و رضایت آنها را جهت ارسال مقاله به نشریه و انتشار آن را کسب کند.

•نویسندگان موظفند مقالات را به صورت علمی، منسجم و مطابق استاندارد نشریات آماده نمایند. روش و رویکرد خود را که به صورت دقت و عینی انجام گرفته ذکر نموده و داده ها را به صورت صحیح و شفاف گزارش نمایند. 

•نویسنده باید مقاله ای که ارائه می نماید یک کار جدید و نوآورانه باشد و حاصل پژوهش وی باشد. نویسنده نمی‌تواند یک مقاله را که در جای دیگری تحت بررسی است و یا قبلا به نشریه یا کنفرانس دیگری ارسال نموده، به این نشریه ارائه نماید.

•نویسندۀ مقاله باید از تمامی مطالبی که حاصل پژوهشی وی بوده و در مقاله به آن اشاره شده است اطمینمان حاصل پیدا کند و منشاء و اصالت هر یک از مجموعه داده های به کارگرفته شده مقالات را مشخص نماید.

•مقاله باید حاوی جزئیات و منابع کافی باشد به‌نحوی که امکان دسترسی سایر پژوهشگران به مجموعۀ داده‌های یکسان جهت تکرار پژوهش وجود داشته باشد و از ذکر موضوعات حساس و غیراخلاقی، سلیقه ای و شخصی، نژادی و مذهبی و دادن اطلاعات جعلی و نادرست و ترجمه از اثار دیگران بدون ذکر عنوان در مقاله خودداری شود. 

•تمامی مسئولیت حقوقی مقالۀ ارسال شده برعهدۀ نویسنده/نویسندگان آن مقاله می باشد. مسئولیت صحت مطالب و محتوای کل مقاله برعهده نویسندگان است و بنابراین نویسندگان مسئول نوشته  ها، نتایج و نظرات خود می باشند. 

•نویسندگان باید به اثرهایی که در شکل‌گیری پژوهش آن مؤثر بوده‌اند اشاره نموده و قدردانی نمایند و کلیه منابع مالی مثاله خود را نیز معرفی نمایند.

•نویسنده‌ در هر زمانی که متوجه اشتباه یا بی دقّتی در مقاله خود شود، موظف است سردبیر نشریه را در جریان قرار دهد و نسبت به اصلاح آن اقدام و یا درخواست عودت مقاله را نماید.

•مقالاتی که تحت ارزیابی نشریه قرار گرفته و پس از ارزیابی رد شده است نباید مجدد ارسال شود. اگر نسخه اولیه قبلاً رد شده و نویسنده مایل است تا نسخه‌ای اصلاح شده از مقاله را برای ارزیابی ارسال کند، توجیه ارسال مجدد مقاله، باید به طور شفاف توسط نویسنده برای سردبیر نشریه مطرح و عنوان شود. تنها تحت شرایط خاصی، اجازه ارسال دوباره مقاله برای بار دوم وجود دارد.

•هرگونه حذف، اضافه کردن و یا تغییر ترتیب نویسندگان و همچنین تغییر نویسندۀ عهده  دار مکاتبات، در طول فرایند بررسی، داوری و پذیرش مجاز نیست.

•نویسندگان می بایست در صورت مشاهدۀ هرگونه خطراتی که به واسطۀ تحقیق، متوجه انسان ها و یا سایر موجودات می باشند، به وضوح در مقاله ذکر نماید.

•نویسندگان باید در تجدیدنظر و انجام اصلاحات مقاله سریع و مناسب عمل کنند. اگر نویسنده ای نمی تواند در سررسید زمانی تعیین شده عمل کند، باید هر چه زودتر با سردبیر برای تعیین مدت زمان بیشتر یا انصراف از فرایند ارزیابی مکاتبه نماید.

•نویسندگان موظفن پشتیبان‌های مالی مقاله خود را معرفی نمایند. 

•چنانچه نویسنده‌ای متوجه اشتباه خود در مقاله شد، موظف است در اسرع وقت سردبیر نشریه را مطلع و نسبت به اصلاح آن اقدام نماید.

نشانی مطلب در وبگاه اقتصاد و بازار کشاورزی:
http://ame.sanru.ac.ir/find-1.115.17.fa.html
برگشت به اصل مطلب