جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سود

هاجر اثنی عشری، مهدیه مسنن مظفری،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: یکی از سیاست‌‌های مهم اقتصادی در اغلب کشورها حمایت از تولیدکننده یا مصرف‌‌کننده از طریق پرداخت یارانه می‌‌باشد. اکثر کشورهای دنیا هدفمندسازی یارانه­ها را به نحوی اجرا می‌کنند تا بتوانند هزینه‌های خود را کاهش دهند و منفعت اقتصادی زیادی را برای کشور خود به وجود آوردند. در ایران نیز هدفمندسازی یارانه‌‌ها از سال ۱۳۸۹ اجرا شد تا رفاه اقتصادی افزایش و نیز مصرف انرژی کاهش یابد. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی نقش سیاست‌‌های یارانه خوراک مرغ و انرژی در تولید و سود مرغداران شهر کرمان می‌باشد.
مواد و روش‌ها: به منظور دستیابی به عملکرد اقتصادی مرغداران شهر کرمان از روش برنامه‌‌ریاضی ‌‌‌‌مثبت برای تحلیل حساسیت استفاده شد. داده‌‌های این مطالعه از طریق جمع‌آوری ۲۰۰ پرسشنامه از بهره‌برداران شهر کرمان به روش تمام شمارشی طی سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ صورت گرفت. سیاست‌های در نظر گرفته شده در این مطالعه سیاست حذف تدریجی یارانه شامل خوراک مرغ و نیز انرژی می‌باشد.
یافته‌ها: نتایج تجزیه برنامه ریاضی مثبت نشان داد که سیاست کاهش تدریجی یارانه‌‌های خوراک مرغ و انرژی اثر منفی بر سطح تولید و سود مرغداران استان کرمان دارند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق در منطقه مورد نظر هر دو محصول مرغ گوشتی و مرغ  تخم‌گذار می‌توانند وارد الگوی تولید شوند، اما نسبت به الگوی جاری میزان تولید کمتر می‌باشد. همچنین می‌توان گفت هدفمندکردن یارانه‌ها باعث افزایش قیمت نهاده‌‌های تولید و کاهش سود مرغداران شده است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به اقتصاد و بازار کشاورزی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Agricultural Market and Economics

Designed & Developed by : Yektaweb