چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: فعالیت توزیع فرآوردههای کنجد، بهدلیل عدم آگاهی کامل مصرفکنندگان در مناطق مختلف کشور، دارای ریسک بالایی است. تبلیغات یکی از روشهای اطلاعرسانی از فواید محصولات عرضه شده میباشد که در صورت موفقیت منجر به کاهش ریسک فعالیت و در نتیجه بهبود کسبوکار مرتبط با توزیع این محصولات در کشور میشود. لیکن موفقیت در تبلیغات وابسته به انتخاب نوع تبلیغ و اطلاعرسانی است.
مواد و روشها: در این پژوهش با در نظر گرفتن معیارهای مختلف در اولویتبندی ابزارهای تبلیغاتی و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی معیارهای تبلیغ و ابزارهای تبلیغ رتبهبندی گردید.
یافتهها: بر اساس نتایج، معیارهای اعتمادسازی، میزان پوشش مخاطبین و امکان تست کالا نسبت به معیارهای هزینه، عمر آگهی و اثربخشی تبلیغ در جایگاه بالاتری قرار گرفتند. همچنین رسانههای پخشی، بازاریابی فرد به فرد و رسانههای چاپی سه ابزاری هستند که بنابر نظر کارشناسان از اولویت بالاتری برخوردار بودند.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج بهدست آمده پیشنهاد میشود مدیران فروش و عرضهکنندگان فراوردههای کنجدی با توجه به سطح کیفی محصول از رسانههای پخشی برای معرفی این کالا استفاده کنند که بخش اعظمی از مخاطبان را تحت پوشش قرار میدهد و میزان اثرگذاری آن نیز نسبت به سایر ابزارهای تبلیغاتی موثرتر میباشد. همچنین با توجه به هزینه بالای رسانههای پخشی، میتوانند از ابزار بازاریابی فرد به فرد استفاده نمایند چرا که به مشتری این امکان را میدهد تا بتواند از محصول به عنوان تست نمونه استفاده کند و معیار اعتمادسازی را در مصرفکننده ایجاد کند.